Pilates lessen

“The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power.”

– Joseph Pilates-

 

Barre

Barre is een workout waarbij pilates gecombineerd wordt met de (ballet)barre  en daarbij gebruiken we energieke muziek. We starten met een warming up om alle grote spiergroepen en gewrichten op te warmen. Daarna werken we een groot deel aan de Barre. We eindigen met matoefeningen voor buik- en rugspieren en een korte stretch.

Intensiteit: all levels/intermediate.

Pilates  Matwork

De  Pilates lessen in groepsverband worden gegeven met veel persoonlijke aandacht, waarbij de basis oefeningen met een continue focus op het nauwkeurig uitvoeren van de Pilates oefeningen centraal staat. We werken op verschillende niveaus zodat de groepslessen geschikt zijn voor iedereen. Voor degene met een stressvol leven, een zittend – of lichamelijk zwaar beroep maar ook voor sporters die hun sportprestaties willen verhogen, iedereen kan meedoen.

Intensiteit: all levels, intermediate, advanced

 

Small-group class

Stevige workout  met maximaal 4 personen.

Intensiteit: intermediate

Privéles

Maar je kunt natuurlijk ook  een privéles boeken om de juiste les speciaal met jouw wensen te kunnen volgen. Stuur een mail naar Inge of bel haar voor meer informatie. 06-55886488 of info@yogaamstelveen.nl

Wat is Pilates ?

Pilates bestaat uit dynamische oefeningen die het lichaam versterken zonder het te belasten. Het is dus een veilige manier om het lichaam sterker en soepeler te maken. In Pilates vind je veel invloeden uit Yoga, Fysiotherapie en Mensendieck. De Pilates methode geeft je langere sterke spieren en leert je spieren kennen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je krijgt een betere houding, souplesse en balans.

Je hele lichaam in balans

Pilates draait om de controle van je buik, lage rug en bekken. Grondlegger Joseph Pilates(1880-1967) noemde zijn methode ‘Art of Contrology’. Pilates helpt je rug versterken en mobiliseren, en je bekken stabiliseren. Pilates is geschikt als je fit bent, maar ook als je klachten of beperkingen hebt zoals lage rugpijn, een hernia of artrose.