Waarom yoga?

Waarom Yoga?

Yoga heeft veel voordelen en onderstaand vind je daar een kleine selectie van:

-Pijnverlichtend: studies hebben uitgewezen dat yoga pijnverlichtend kan werken en daarom verwijzen veel specialisten mensen ook door. Het is hierbij wel belangrijk dat de docent goed op de hoogte is van je klachten.

-Verbeteren van de ademhaling: de ademhaling speelt een centrale rol tijdens een yogales, je zult bewuster worden van je ademhaling en deze beter gaan gebruiken waardoor je rustige wordt in je hoofd en lichaam.

– Loslaten van spierspanning: de meeste yogalessen richten zich op het loslaten van spierspanning.

– Loslaten van negatieve gedachten: gedachtes hebben invloed op het lichaam en tijdens een yogales zijn we bewust bezig met het loslaten van onnodige gedachten.

Stimuleren van de doorbloeding en reinigen van organen: door het gebruik van de ademhaling en verschillende houdingen wordt je doorbloeding verbetert. Dit heeft voordelen op het hele lichaam. Door druk uit te oefenen op een orgaan kan deze afvalstoffen loslaten.

-Soepeler worden van spieren: yoga maakt leniger. Ook zorgt het er voor dat de spieren, pezen en gewrichten minder worden belast omdat de spanning op deze delen wordt verminderd.

– Verbeteren van ontspanning en slaap: door regelmatig yoga te beoenenen leer je beter hoe je kunt ontspannen. Daarnaast leer je en kun je de ontspanningsoefeningen ook thuis  doen voordat je gaat slapen.

Yoga heeft een aantal voordelen die een unieke combinatie vormen:

  •  Waar kun je inspannend bezig zijn en ontspannen naar huis gaan?
  • Waar kun je tegelijkertijd bewust zijn van ademhaling, lichaam en geest?
  • Waar wordt je leniger, krachtiger en tegelijkertijd meer bewust en ontspannen?
  • Waar kun je inspannend bezig zijn op een plek die rustgevend is?