Lesaanbod Yoga

Voor al onze lessen op het lesrooster geldt dat je tot 8 uur voor aanvang van een les nog kosteloos kunt afmelden, daarna wordt de les in rekening gebracht.

Voor privé lessen of lessen op de apparatuur (alleen of als duet les) graag contact opnemen met Inge Langereis op 06 – 55886488.

Lesaanbod

Wil je weten welke yogavormen we aanbieden of wil je weten wat een bepaald type yoga les inhoudt? Hier vind je een korte uitleg over de verschillende lessoorten.yogaclasses

Hatha  Flow Yoga

Hatha yoga is één van de krachtigste methoden om je lichaam en geest te reinigen en optimaal te kunnen laten functioneren.  Bij Hatha Flow werken we in de les ook met zonnegroeten waardoor EN FLOW ONTSTAAT. Je leert hoe je aanwezig bent in het nu en je krijgt inzicht in het  kijken en voelen van je lichaam  zonder te oordelen. Zo helpt yoga je lichaam gezond te maken en krijg je weer balans tussen lichaam en geest. Je leert in de lessen completer te ademen. Je werkt aan de juiste techniek en alignment in de houdingen. Tijdens het beoefenen van de asana’s (houdingen)  en pranayama’s (ademtechnieken) observeer je met aandacht wat er in het lichaam gebeurt. Soms houden we een houding langer vast en geven ruimte aan stilte in de poses zodat lichaam en geest de kans krijgen zich over te geven. Zachtheid, ruimte, balans en ontspanning kunnen ontstaan. De oefeningen zorgen voor een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en het stimuleert de organen. Prettige bijwerkingen zijn dat je steeds soepeler en krachtiger wordt in je lichaam en geest. Hatha yoga is een zeer toegankelijke vorm van yoga, iedere docent geeft zijn eigen les op een unieke wijze. Doe mee, en kijk welke les het beste bij jouw behoefte past !

Yin & Yin restorative , Yin Yang yoga

Is de tegenhanger van het snelle leven. Yin yoga is een eeuwenoude meditatieve vorm van yoga. Tijdens het beoefenen van de Yin Yoga wordt het bindweefsel op een ontspannen manier maximaal belast, door 2-5 minuten in een houding te blijven. De Yin Yoga houdingen zijn vooral bedoeld om het bindweefsel rond de heupen, de knieen, de enkels, het bekken en de wervelkolom te beinvloeden. Door houdingen worden ook de betreffende gewrichten beweeglijker en actiever. Tijdens de Yin Yoga houd je diverse houdingen (asana’s)  voor een aantal minuten aan waardoor je de diepere lagen in je lichaam een tijdje ‘rekt’.  Je werkt aan de lagen als je bindweefsel, maar ook je pezen, en gewrichten. Bij Yin Yoga doe je voornamelijk zittende en liggende houdingen.  Yin yoga helpt je ruimte te ervaren in je lichaam, een vrijere stroom van energie en stimuleert je meridianen en organen. Het lichamelijke doel van Yin yoga is het verbeteren van de doorbloeding en soepelheid in de gewrichten en energie/doorstroming in de meridianen. Doordat we diep bij onszelf naar binnen gaan en blokkades in ons lichaam vrij maken, kunnen er emoties opkomen. Dat is heel normaal en die emoties mogen er zijn. Aan het einde van de les voel je je zacht en ontspannen.

Het verschil met een  Yin Yang yoga klas is dat we hier starten met wat meer snelheid maar nog steeds mindful blijven ademen.

Zijn er nog meer variaties?

 

Yin/ Restorative  Yoga

GEEN STRESS ! Deze les focust op ontspanning van lichaam en geest. Ook hier houden we houdingen wat langer aan zodat we in een diepere ontspanning komen. Een les die je lichaam langzaam in alle richtingen beweegt door de juiste props te gebruiken. We werken met elastieken, ballen, kussens en ceintuurs. We gebruiken rustige zachte muziek om in een diepere ontspanning te komen. Deze les is een must voor iedereen.

korte uitleg:

Heb je last van rug-, nek- of schouderklachten? Voel je je soms moe en uitgeput? Of heb je gewoon zin in verantwoorde yoga?

De  restorative yoga is gericht op rug- en nekklachten maar ook voor mensen met bijvoorbeeld stress, lage belastbaarheid of andere (ortho) aandoeningen kunnen on overleg meedoen. Iedereen is welkom die iets goeds voor zijn/haar lichaam wil doen.  Goed voor slechte slapers, tegen stress en hoofdpijn,  of als je gewoon even wilt ontspannen. Ook geschikt voor zwangere vrouwen tot 4 maanden zwangerschap. Je krijgt de tijd om diep te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Vinyasa Yoga

“Dynamisch, ontspant de geest.” Dit is een stevigere yogaklas en ideaal als je zoekt naar een atletische vorm van yoga. Flow vinyasa is een dynamische vorm waarbij verschillende bewegingen aan elkaar worden verbonden op het ritme van je ademhaling. Een flow zal dan ontstaan en hierdoor ontspan je en maak je spanningen en energie vrij. Je bouwt de intensiteit rustig op. De docent begeleidt je door de vinyasa’s (reeks van asana’s) en geeft aan bij welke beweging je dienst in- en uit te ademen. Dat kan in het begin best lastig zijn, dus wees niet te streng voor jezelf. Geniet van de flow en ervaar hoe deze vorm van yoga je in een ‘meditatieve trance’brengt. Aan het einde van de les ga je meer naar grondoefeningen zodat je energie tot rust komt en je hartslag weer zakt. Je sluit de les af met en heerlijke ontspannende ‘Shavasana’, de eindontspanning.

Ashtanga yoga

De Ashtanga les bestaat uit een serie van actieve, fysieke bewegingen, reinigende oefeningen, adembeheersing en meditatie. De docent zal je in de houdingen begeleiden en beginners zijn welkom. Ze adviseren je hoe je verdieping kan brengen in je beoefening en veilig te bewegen op je yogamat. We zullen aandacht besteden voor de basis in de Ashtanga yoga.