Pilates

“The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power.”

– Joseph Pilates-

Wat is Pilates ?

Pilates bestaat uit dynamische oefeningen die het lichaam versterken zonder het te belasten. Het is dus een veilige manier om het lichaam sterker en soepeler te maken. In Pilates vind je veel invloeden uit Yoga, Fysiotherapie en Mensendieck. De Pilates methode geeft je langere sterke spieren en leert je spieren kennen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je krijgt een betere houding, souplesse en balans.

Je hele lichaam in balans

Pilates draait om de controle van je buik, lage rug en bekken. Grondlegger Joseph Pilates(1880-1967) noemde zijn methode ‘Art of Contrology’. Pilates helpt je rug versterken en mobiliseren, en je bekken stabiliseren. Pilates is geschikt als je fit bent, maar ook als je klachten of beperkingen hebt zoals lage rugpijn, een hernia of artrose.

Duo Pilates op de (wall) reformer

Wij geven sinds kort niet alleen oefeningen op de mat, via de bal, maar nu ook  pilates via de Wall unit machines, deze is ontworpen door Joseph Pilates. Je werkt optimaal aan kracht, lenigheid en een betere houding van je lichaam.

Pilates  Mat level 1, 2 of 3

De  Pilates lessen in groepsverband worden gegeven met veel persoonlijke aandacht, waarbij de basis oefeningen met een continue focus op het nauwkeurig uitvoeren van de Pilates oefeningen centraal staat.

De groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Voor degene met een stressvol leven, een zittend – of lichamelijk zwaar beroep maar ook voor sporters die hun sportprestaties willen verhogen. We hebben verschillende niveaus zodat er voor iedereen een les is.

Fysio pilates

De les is zeer geschikt voor mensen met rugklachten. Er wordt in een iets lager tempo gewerkt aan het stevig maken van de rugspieren. Hierbij gebruikt de docente soms props en soms gewoon alleen het eigen lichaam. Graag voor de les aan de docente doorgeven wat je klachten zijn. WE besteden in deze les aandacht aan verschillende blessuregevoelige delen van het lichaam.

Pilates Body Burn  & Barre  Pilates

Bij deze Pilates lessen ligt het tempo en niveau van de oefeningen hoger. Een perfecte manier om het lichaam nog meer uit te dagen! Ook hier zijn concentratie, nauwkeurigheid en ademhaling belangrijke elementen. De les is geschikt voor gevorderde deelnemers, die al langere tijd aan Pilates doen en toe zijn aan een hoger niveau. Bij de Barre pilates gebruiken we de ballet barre om meer in balans te blijven.

Privéles

Maar je kunt natuurlijk ook  een privéles boeken om de juiste les speciaal met jouw wensen te kunnen volgen. Stuur een mail naar Inge of bel haar voor meer informatie. 06-55886488 of info@yogaamstelveen.nl